Kropslavinken » Specials » Huidverzorgingsproducten

De beste dagcrèmes, huidproducten en moisturizers

De beste dagcrèmes, huidproducten en moisturizers Smeren, smeren en nog eens smeren. Cleopatra was er lang geleden al dol op en zorgde met allerlei zalfjes en emulsies dat haar huid in perfecte conditie bleef. Tegenwoordig worden nieuwe technieken gebruikt om de huid er nog jonger, mooier en stralender te laten lijken, maar doen deze stoffen wel echt wat voor de huid? Welke stoffen zijn eigenlijk echt werkzaam en welke stoffen irriteren alleen maar? Wat is de beste dagcrème, moisturizer en exfoliant? Ontdek het in de huidspecial.

Een goed moisturizer gebruiken

Smeren is voor veel mensen een must. Na het douchen wordt een dikke laag aangebracht om de huid soepel en jong te houden. Echter zijn er zoveel moisturizer te koop dat men door de bomen het goede hout niet meer ziet. Er zijn goede moisturizers te koop maar welke moet je dan precies aanschaffen en waarom? Welke stoffen hebben eigenlijk daadwerkelijk een goede en positieve werking op je huid zoals fabrikanten dat ook ons laten geloven. Welke stoffen doen helemaal niets of erger nog: maken je huid alleen maar schilferig, rood en lelijk? Een goed moisturizer bevat werkzame stoffen zoals niacinamide of vitamine C. Ook een bepaalde vorm van vitamine A zuur wordt wel eens gebruikt, echter is dat een stof dat je niet zo snel zult tegenkomen in een moisturizer.

Wat is exfoliëren van de huid?

Nog lang niet iedereen is bekend met het fenomeen exfoliëren. Na het reinigen van de huid en eventueel het aanbrengen van een tonic (toner) kan je gebruik maken van een exfoliant. Dit is een stof dat de verhoornde epidermis (de bovenste oude huidlaag) losweekt. De dode huidcellen verwijderen zich van de huid waardoor deze een mooie glans en kleur krijgt. Tevens krijg je de jeugdige huidteint weer terug. Een goed exfoliant heeft een bepaalde pH-waarde. Deze pH-waarde zorgt ervoor dat je het beste resultaat zal krijgen. Exfolianten met een te hoge of te lage pH-waarde doen niks voor je huid en zijn compleet nutteloos. Ook wanneer er niet een juiste concentratie zuur in de exfoliant zit heb je helemaal niets aan het product. Werkzame stoffen in exfolianten zijn salicylzuur en glycolzuur. Er zijn echter nog meer zuren die de huid exfoliëren. Een zuur is een irriterende stof. Er is dus kans dat bij veelvuldig gebruik de huid rood en vlekkerig wordt. Het is daarom ook altijd aan te raden om zeer zorgvuldig om te gaan met een exfoliant.

De stoffen die je huid jonger maken

Is er nou daadwerkelijk een stof dat je huid jaren jonger kan maken? Een kort antwoord zal zijn: nee. Toch is het niet helemaal zo zwart wit. Er zijn stoffen die je huid kunnen verzorgen en voeden. Denk bijvoorbeeld aan stoffen die je vochtbalans herstellen. Let wel op dat dit niet betekent dat je huid vocht krijgt via de crème. Een vochtinbrengende crème bijvoorbeeld doet eigenlijk niet veel anders dan een beschermende laag aanbrengen zodat er beter celdeling kan plaatsvinden waar veel vocht voor nodig is. Het vocht haalt je lichaam uit drinken en eten. De beschermende laag zorgt er voor dat er minder vocht verdampt. Tevens zal je bovenste epidermis (hoornlaag) soepel worden en minder droog. Je huid wordt hierdoor mooier. Als je stopt met een moisturizer of met een dagcrème met hydraterende werking stopt ook het resultaat vrij snel.

Antioxidanten voor een jonge huid?

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over de werking van antioxidanten. Dit zijn stoffen die men ook vindt in natuurlijke producten zoals fruit en groente. De stoffen lijken een positieve werking te hebben op je lichaam en geest. Antioxidanten worden ook gebruikt om rimpels tegen te gaan. Crèmes met antioxidanten vangen vooral de schadelijke effecten van de zon. Antioxidanten vind je vooral in fruit maar je kunt deze stoffen ook via supplementen tot je nemen.
De top 10 beste moisturizers: welke moisturizer aanschaffen?

De top 10 beste moisturizers: welke moisturizer aanschaffen?

In de schappen vind je tegenwoordig zoveel moisturizers dat het bijna een onmogelijke taak wordt om de perfecte crème er tussen uit te pikken. Je kunt je geld maar één keer uitgeven dus welke dagcrème…
Exfoliëren van de huid: wat is een goed exfoliant?

Exfoliëren van de huid: wat is een goed exfoliant?

Een exfoliant is een stof dat ervoor zorgt dat je huid mooier wordt. De werkzame stof in een exfoliant is vaak een bepaalde zuur. Bij de meeste exfolianten vind je de zuur salicylzuur of glycolzuur. B…
Welke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidant

Welke antioxidanten zijn het best? Sterkste antioxidant

Antioxidanten zijn de natuurlijke beschermers van het lichaam. Antioxidanten houden je lichaam jong en vitaal en beschermen je lichaamscellen tegen oxidatie. De vele voordelen van antioxidanten zijn o…
Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?

Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?

Wat is toch het geheim van de beauty industrie? Elk jaar worden er weer nieuwe producten op de markt gebracht. Producten waar ook weer nieuwe stofjes inzitten die, zoals we lezen, je huid nog beter vi…
Gepubliceerd door Kropslavinken op 08-02-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.